Джок Полфрийман остава в затвора, не се е поправил

12:06, 17 юли 19 25 1544 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Убиецът Джок Полфрийман, който излежава 20-годишна присъда, няма да излезе условно предсрочно от затвора, тъй като не се е поправил и превъзпитал докрай. Това заключи Софийският градски съд, който отказа да освободи австралиеца 6 години и 10 месеца по-рано. В напрегнато заседание, продължило 3 часа, Полфрийман и адвокатът му Калин Ангелов поискаха редица доказателства, сред които и разпити на свидетели, за да се установи, че "той се поправя достатъчно бързо и добре".

"Полфрийман не е лесен затворник", заяви адвокатът му и посочи, че клиентът му избухва срещу несправедливостта и корупцията зад решетките.

Гладна стачка изпрати Джок Полфрийман в болницата на Центалния затвор

Временният началник на Софийския затвор Десислав Трайков застъпи противоположното становище. Той цитира данни от досието на Полфрийман за многобройни наказания през годините, откакто е задържан през 2007 г., които основно са заради неизпълнения на заповеди и демонстративно неподчинение.

Убиецът на Андрей Монов обяви гладна стачка срещу корупцията в затвора

С неясни мотиви Полфрийман си е зашил устата и е обявил гладна стачка, заяви Трайков като доказателство за незачитане на реда в местата за лишаване от свобода.

Оттеглиха молбата за предсрочно освобождаване на Джок Полфрийман

При скорошна проверка в затворническото общежитие в Казичене властите открили разлепени стикери с нецензурно съдържание из цялата сграда, които били дело на Полфрийман. Била намерена и карта памет, която чужденецът глътнал. Последната му гладна стачка била от 21-ви април до 25-и май 2019 г., заради което Трайков подчерта, че с осъдения трябва да продължат да работят социални експерти и психолози.

Затворници искат от съда по-леки мерки за сигурност при интимните свиждания

Тонът на прокурор Елка Латинова, която също се обяви против освобождаването на Полфрийман, бе с патриотични ноти. Тя припомни престъпленията, за които е осъден австралиецът, отбелязвайки, че чужденецът, дошъл в България, е убил с нож в сърцето български гражданин и посегнал на друг по хулигански подбуди.

"За 11 години не съм наказван за физическа агресия. Ако има проблем, пускам жалби. Съжалявам за смъртта на Андрей Монов, казвал съм го и преди", заяви пред съда Полфрийман, който за първи път проговори български в зала.

Решението на Софийския градски съд може да бъде атакувано пред втората инстанция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама