Превозвачите от градския транспорт в Пловдив ще получат допълнително финансиране

10:54, 17 юли 19 25 1169 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Превозвачите от градския транспорт в Пловдив ще получат допълнително финансиране“,  каза кметът  инж. Иван Тотев по време на среща с фирмите-превозвачи в Пловдив, инициирана от областния управител Здравко Димитров, предава  Радио „Фокус“ – Пловдив.

По думите му точната сума ще бъде обсъдена от експертите на Общината и ще се гласува на сесията на Общински съвет, която ще се състои на 1 август.

„През последните месеци имаме леко занижаване на услугата и бе нужно да се изясни причината, поради която това се случва. В рамките на договорените ни отношения и в рамките на проблемите, които поставихме за обсъждане, получихме задоволяващи отговори. От страна на превозвачите се постави проблем, свързан с текучеството на кадрите и състоянието на градския транспорт. Задоволителните отговори ни дават възможност да предложим на Общинския съвет на 1 август една подкрепа, която Община Пловдив може да предостави на превозвачите. Надяваме се, че ще има пряко отражение върху повишаване качеството на услугата“, заяви Тотев.

„Основните ни изисквания са оборудване на всички автобуси с Електронната система за таксуване и със Системата за управление на градския транспорт. Все още има необорудвани автобуси. По силата на договора, това е задължение на превозвачите. Имаме известно забавяне, като искаме в най-кратки срокове да затворим тази страница от дневния ред. Ще подкрепим с допълнителни компенсации, които ще бъдат толкова, колкото са нужни да се подобри услугата и да се направи така, че в този опасен летен период, в който има по-малко пътници, фирмите превозвачи да видят в лицето на Община Пловдив един добър партньор“, коментира Иван Тотев.

Той посочи, че жителите на града се оплакват предимно от неизпълнение на курсове, пропускане на спирки от водачите на автобусите, също условията в самите автобуси.

Превозвачи и кмет на Пловдив се срещат при областния управител за проблемите с градския транспорт


Кметът каза още, че срокът за оборудване на автобусите от градския транспорт в Пловдив вече е изтекъл. „Има причини някои от автобусите да не са оборудвани и ние ги считаме за меродавни, проявяваме известен толеранс. Броят на необорудваните автобуси не е голям, системата работи, но за да бъде напълно функционална, 100% от подвижния транспорт трябва да бъде свързан. По този начин много лесно ще бъдат изчислявани субсидиите и средствата, които се дължат на всеки един превозвач“, посочи Иван Тотев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама