Борис Джонсън планира избори през лятото на 2020

10:55, 17 юли 19 / Свят 25 851 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Екипът на Борис Джонсън планира провеждане на парламентарни избори през лятото на 2020 г. и е започнал да набира фондове за наемане на още хора и да подготви Консервативната партия за надпреварата, съобщи в. „Таймс“.

Джонсън е ясния фаворит за поста на Тереза Мей преди следващия вторник да бъде обявен резултатът от надпреварата за лидерство между бившия кмет на Лондон и Джереми Хънт.

Като „абсолютна глупост“ Джонсън определи провеждането на избори преди Великобритания да напусне Евросъюза. Брекзит трябва – засега – да се осъществи на 31 октомври.

Според хора от екипа на БоДжо, както наричат Борис Джонсън на Острова, за консерваторите ще бъде от полза провеждането на вота докато „наоколо все още е Джереми Корбин“, лидерът на лейбъристите, защото заради Брекзит нежговата партия не може да води пълноценна битка за подкрепа сред избирателите.

Следващите избори във Велкобритания по план трябваше да се проведат след три години. Засега БоДжо лично не е заявявал, че ще има предсрочен вот догодина.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама