Излезе второто класиране за кандидат-студенти в Софийския университет

15:05, 16 юли 19 25 1182 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вторият етап на класирането на кандидат-студентите в Софийския университет "Св. Климент Охридски" за учебната 2019/2020 г. беше обявен днес. Това съобщи пресцентърът на висшето училище.

4377 новоприети студенти са се записали или са потвърдили специалността, в която са класирани на първия етап в Софийския университет. За втория етап на класиране са приети още 566 студенти.

Запълнени след първия етап на класирането в СУ са специалностите "Графичен дизайн", "Музикални медийни технологии и тонрежисура", "Стопанско управление", "Китаистика", "Японистика", "Журналистика", "Право" и "Скандинавистика".

От 17 до 19 юли, включително, класиралите се от втория етап кандидати трябва да потвърдят или да се запишат в избраната специалност. Непотвърдилите от второто класиране кандидати губят правото си за участие в третото класиране, което е окончателно.

На 23 юли ще бъде обявен третият етап на класирането. Записването за него е окончателно и трябва да бъде направено в периода 24-26 юли, включително.

7148 са кандидатите, подали документи за прием в най-старото висше училище - в Софийския университет. На първо място сред посочените от най-много кандидати специалности е "Психология". На второ място е "Софтуерно инженерство". Третото място заема специалността "Право".

На следващите места кандидатите са поставили специалностите "Фармация", "Комуникационен мениджмънт", "Компютърни науки", "Английска филология", "Предучилищна и начална училищна педагогика", "Журналистика" и "Медицина".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама