Хакерът, извършил атаката в НАП: Глупавите ви правораздавателни органи няма да открият нищо

12:59, 16 юли 19 25 4847 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Авторът на хакерската атака в системата на НАП, при която изтекоха лични данни на 5 млн. души проговори за първи път пред медиите.

„Изтичането на данни се случва от 11 години насам. Ако корумпираното ви правителство разкрие уязвимата система, ще можете да видите тази информация в Web Archive (Internet Wayback Machine). Данните са хаквани и през 2012 г. Тогава никой не разбра, че сме успели да инфилтрираме 30 GB информация”. Това написа в имейл до Нова телевизия хакерът, извършил атаката, при която изтекоха лични данни на 5 млн. души от системата на НАП.

Хакерът разкрива, че е руски гражданин, женен за българка. „Родителите на съпругата ми живеят в България и със собствените си очи съм виждал колко прецакана е държавата ви”, пише мъжът.

Глупавите ви правораздавателни органи няма да открият нищо. Просто ще прикрият истината. Ако това се случи, аз лично ще кача информацията в руски и български торент тракери, така че всеки ще може да я свали свободно. Ако медиите, с които влизам в контакт, публикуват невярна информация, ще разкрия още две порции данни – отново от Министерството на финансите”, се казва още в мейла.

Още по темата:

Около 3% от данните на НАП са засегнати при атаката на сървърите й

НАП: Aтаката не е извършена в България, възможно е участие и на вътрешен човек

 
 
Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама