Тихомир Безлов за българските джебчии в Лондон, които печелят по 20 000 лири месечно според "Сън"

08:33, 15 юли 19 25 1692 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българи печелят по 20 000 лири месечно, твърди английското издание "Сън". Парите идвали от джебчийски кражби из най-популярните лондонски улици и магазини.

На групи от от най-много петима души, българките обикалят лондонските улици. И най-големите и посещавани търговски центрове. Сливат се с тълпата, лутат се и разглеждат изложените стоки.

"Част от проблема при тях са кредитните карти. Че хората все по-малко кеш носят в себе си. По тази причина, както виждате коментарите, очевидно предпочитат чужди туристи, които се предполага, че носят кеш. Очевидно ги наблюдават, че носят кеш”, коментира Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията пред Нова телевизия.

До разкриването на поредната банда се стигнало, след като туристка случайно заснела как й задигат 400 лири, разказва вестник "Сън". „Покрай последните вътрешнополитически дебати в Англия стана ясно, че английската полиция има ограничени ресурси и не разследва по-леки престъпления”, обясни още Безлов.

Румънките също са сред добрите в този вид престъпления, отчита изданието. Но те работят максимум по две. А нашите сънародници се оказват известни из цяла Европа, тъй като периодично сменят държавите. Целта - да не попаднат в полезрението на полицията след като в търговските обекти и улиците масово навлязоха камерите за видеонаблюдение.

А в столичния квартал "Христо Ботев" не приемат за общовалидни твърденията на вестника. Казват, че основно хора от рода на Кандарашите се занимават с джебчийство. На "Оксфорд стрий" в Лондон работят само най-добрите в занаята, твърди таблоидът. Информацията му била от частен детектив, нает от голям търговски център, след като полицията отказала да разследва дребните кражби от чантите на клиентите им.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама