Вежди Рашидов: Незабавно да се спре вандалщината върху Белоградчишките скали

21:15, 12 юли 19 / Политика 25 1494 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов призова незабавно да се спре вандалщината върху Белоградчишките скали, която поразява уникалния природен феномен, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

Гневът на Рашидов е предизвикан от недопустимата намеса на техници, които "под погледа на общинската власт в Белоградчик забиват винкели в скалите и закачват лампи без проект, без одобрение и без разрешение".

Италия застана зад идеята на Вежди Рашидов за обща европейска дискусия за културното наследство

''Това недопустимо варварство и унищожаване на природния феномен веднага трябва да спре'', категоричен е председателят на комисията. Той настоява за спешна намеса на оторизираните органи, които трябва да следят за опазването на културното наследство - полицията, Инспектората за опазване на културните ценности към Министерството на културата и Националният институт за паметниците на културата, още повече, че недопустима намеса има и в Белоградчишката крепост, която е национален паметник на културата.

Вежди Рашидов иска 10 пъти по-солени глоби за посегателство върху паметници на културата

Само преди два дни Вежди Рашидов внесе законова поправка, с която посегателствата върху паметниците на културата ще се наказват с десетократно по-високи глоби. Реакцията му беше предизвикана от неотдавнашната вандалщина в пещерата Магурата, която се намира в същия район.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама