ДПС излезе с декларация в подкрепа на машинно гласуване

14:32, 12 юли 19 / Политика 25 1591 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

ДПС излезе с декларация, в която настоява машинното гласуване да остане, а всички бюлетини, с които е гласувано, да се броят ръчно.

''По този начин ще се гарантира премахването на субективния елемент в гласуването.'' Това каза Мустафа Карадайъ след заседание на Централното оперативно бюро на партията, предаде БГНЕС.

ДПС обсъжда имената на кандидат-кметовете си

Карадайъ добави още, че машините за гласуване не трябва да бъдат взимани под наем, а трябва да бъдат купувани от държавата, софтуерът им – разработен от Информационно обслужване, а техниката – охранявана от държавата.

„Омразата и разделението продължават, правата и свободите на българските граждани не са гарантирани и продължават да се нарушават. С управлението в страната и с местното самоуправление трябва да се ангажират партии с доказана привързаност към европейските ценности и демокрацията отговорни пред обществото днес и бъдещите поколения“, добави председателят на ДПС.

Според него изборните правила в страната се променят непосредствено преди избори.

Държавата в лицето на Министерски съвет абдикира от своите отговорности да гарантира честни и прозрачни избори. При машинното гласуване имаше опит да бъде компрометирано. Вместо държавата да закупи машините, да осигури тяхното съхранение, обработката на софтуер, гарантирам извършването на одит, управляващите необосновано предлагат отменяна на машинното гласуване“, уточни Карадайъ.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама