Една пета от катастрофите у нас са предизвикани от млади шофьори

12:15, 12 юли 19 25 1055 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Една пета от катастрофите у нас са предизвикани от млади шофьори, които имат опит под две години. Това означава, че нещо куца в обучението. Над 96 процетна от инцидентите на пътя са предизвикани по вина на шофьорите, тръдят от бранша.

Красимир Георгиев от Асоциация за квалификация на автомобилистите в България заяви пред БТА, че няма изгледи да се приближим към останалите страни в ЕС по брой жертви, които са мнго по-малко от тези в България.

31 часа са недостатчъни за обучение, посочи той и припомни, че има и школи, които предлагат обучение за по 250 лева, което само по себе си говорело за качеството му.

До днес загиналите у нас са 272 от началото на годината.

Йонко Иванов от Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка посочи, че целта на всеки курс е канидадът да вземе книжка. Не остава време за каране през нощта, в тапа и на магистрала, посочи той. От АПИ искаме карта с местата, на които има май-много произшествия, за да може точно там да минат част от часовете.

Владимир Андонов от Пътна полциия, заяви, че МВР подкрепя увеличаването на часовете по кормуване по време на обучението и допълни, че в първите една-две години след взмеането на книжката, водачите продължават практически да се учат.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама