Вигенин: Отмяната на машинното гласуване позволи масово купуване на гласове

09:35, 12 юли 19 / Политика 25 272 Topnovini
1

„Отмяната на машинното гласуване ще позволи масово купуване на гласове”. Това заяви в предаването „Здравей, България” новият заместник-председател на БСП Кристиан Вигенин.

Избраха Кристиан Вигенин за заместник-председател на парламента

Той смята машинното гласуване е голямо достижение на демокрацията по отношение на изборния процес и сега е на път да остане в историята.

„Начинът, по който ГЕРБ се отнася към изборите, е скандален. Видяхме, че преди европейските избори се правиха промени в законодателството. Една абсолютно недопустима практика”, коментира Вигенин.

Липса на кворум провали дебата за машинното гласуване

„Всичко това, заедно с безпрецедентното орязване на бюджетите на партиите в средата на годината, когато всичко е планирано, е скок към авторитаризъм в България. Машинното гласуване е начин да се справим с голяма част на дефицитите на изборната система”, заяви още Вигенин.

Заместник-председателят на БСП добави още, че до 2021 година партията няма да е длъжник на държавата. Червените ще се опитат да водят политика в полза на хората, а не на корпорациите. В момента в общинските структури на партията правят оценка на кметовете.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани