Над 14 000 сигнала са предадени към Столичната община от тел. 112 за шест месеца

16:05, 11 юли 19 25 1299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Близо 25 000 сигнала са подадени за първото полугодие в националната система „112“. От тях 14 140 са разпределени на Столична община, това стана ясно по време на подписване на партньорски договор между двете институции.

Фандъкова: Сигурността и спокойствието на гражданите са много важен приоритет за мен и моя екип

Подписите си под споразумението положиха кметът Йорданка Фандъкова и директорът на националната система „112“ Цветомир Цеков.

От началото на годината най-много са сигналите за „престъпление срещу личността“- 4653, за пожари – 1856, транспортни произшествия – 1072, инциденти с животни – 651, медицински инциденти, възникнали в детски градини, училища и общински сгради - 717.

Сред оплакванията на гражданите са случаи на неправилно паркирали автомобили, силен шум от съседи, неработещи светофарни уредби, пожари в контейнери.

Директорът на „112“ Цветомир Цеков отбеляза, че двете ведомства започват нов съвместен етап от сътрудничеството.

''През годините непрекъснато нараства доверието на хората към спешния телефон, затова и търсят първо колцентъра. Хората подават сигнали за нарушения на общински имоти, пътна инфраструктура инфраструктура, малки аварии по газопреносната мрежа'', изброи Цеков.

Същевременно отбеляза, че с новото споразумение ще се засили сътрудничеството при инцидентите с пожари, наводнения и Планинската спасителна служба.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама