Ангела Меркел изслуша седнала химните на Германия и Дания

15:30, 11 юли 19 / Свят 25 443 Topnovini
1
2
3
4
5
6
7

Канцлерът на Германия Ангела Меркел изслуша седнала химните на Германия и на Дания по време на срещата си с датския министър-председател в Берлин, съобщава „Ди велт”.

За трети път в рамките на три седмици германският канцлер получи пристъп на треперене по време на срещата си в Берлин с премиера на Финландия Анти Рине. Въпреки, че продължи около минута, той беше по-силен от предишните.

Ангела Меркел отново в конвулсии на официално събитие

Изданието посочва, че пристъпите на треперене се появяват, когато Меркел трябва да стои права дълго време. По тази причина двете с министър-председателя на Дания изслушаха седнали химните на двете държави., като протоколът е претърпял промяна по настояване на германския канцлер.

Меркел: Чувствам се добре, няма нужда от тревоги

Германската канцлерка беше забелязана да трепери неконтролируемо на 18 юни, когато посрещна новоизбрания украински президент Владимир Зеленски. 

Вторият път това се случи на официалната церемония по назначаването на новия министър на правосъдието в Берлин.

При първия случай тя обясни състоянието си с дехидратация. При втория запази мълчание. 

След третата атака на силно треперене Ангела Меркел каза, че следи здравето си и се отнася отговорно към него.

"Както съм отговорна към своята длъжност, така се отнасям и към своето здраве. Като човек аз също имам голям личен интерес да бъда здрава и да следя за здравето си”, заяви Меркел на пресконференция с премиера на Дания Мете Фредериксен.

В отговор на въпроса на журналисти какво чувства с приближаването на 65-тия й рожден ден, който канцлерът ще празнува следващата седмица, Меркел отбеляза, че "ясно осъзнава, че хората остаряват".

"Това означава, че хората не стават по-млади, но може би по-опитни, всичко има своите добри страни", каза тя.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани