Един човек е загинал, а 13 са ранени в резултат на пожара в Митищи (ОБНОВЕНА)

16:57, 11 юли 19 / Свят 25 976 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Един човек е загинал при пожара, който избухна в близост до ТЕЦ в Митищи в Подмосковието, други 13 са ранени, съобщиха медицинските власти, цитирани от TACC. „Един човек е загинал, 12 души са били лекувани амбулаторно, а един пострадал е бил хоспитализиран”, каза говорителят на Центъра по медицина на катастрофите.

Според него тялото на починалия е открито по време на гасенето на пожара. В четвъртък сутрин в с. Челобитево на Митишкия градски окръг, в близост до ТЕЦ "Северная", се запали газокомпресорна станция под високо налягане, газопровод, технически помещения и административна сграда.

Два хеликоптера и два пожарни влака бяха включени в гасенето на пожара. Общо 157 души се бориха с огъня. В момента пожарът е ликвидиран.

На територията на руската топлоелектрическа централа в село Челобитево, окръг Митищи, подмосковска област, газова станция, намираща се под високо налягане се е възпламенила,  съобщава ТАСС, предава "Фокус".

Огънят е определен като пожар трета степен, като въпреки това многобройните пожарни екипи на мястото са успели да поставят под контрол и угасят стихията, макар тя да се разпростряла на площ от 800 кв. метра.

Причина за пожара е станал пробив в газопровода, снабдяващ ТЕЦ-а. Известно е, че централата е използвала като гориво основно газ.

Още по темата:

Осем човека са пострадали в пожара в Митищи

Огромен пожар бушува на територията на руски ТЕЦ в окръг Митищи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама