МВнР: Всички българи, задържани след боя в Братислава, са освободени

09:46, 11 юли 19 25 1140 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Всички български граждани, задържани в Братислава снощи, са освободени от ареста след съдействието на посолството ни в Словакия. Това съобщиха от пресслужбата на външното ни министерство. Нашите запалянковци ще могат да присъстват на мача, който ще се проведе довечера.

Български футболни запалянковци са арестувани при сблъсъци в Братислава

Инцидентът се разигра малко след 21 часа местно време в сряда на една от централните улици в центъра на словашката столица Братислава, където има много заведения. Сблъсъците са избухнали между футболни запалянковци от България, Полша и Нидерландия.

Общо 56 души са получили обвинения в хулиганство и нарушаване на обществения ред, съобщи шефът на местната полиция Милан Лучански.

Сред обвинените няма фенове на "Левски". 41 от тези, които отиват на съд са поляци, а 15 – холандци, уточни Лучански.

От словашката полиция съобщиха, че поляците и холандците (фенове на "Краковия" и "Аякс") са искали да предизвикат безредици, които до доведат до прекратяване на мача от квалификациите в Шампионската лига между местния "Слован" и черногорския "Сутиеска". Намерението им е било осуетено от силите на реда.

След това ултрасите случайно се срещнали с българската агитка в центъра на града и предизвикали сбиване с нея. След това 107 човека са били задържани от полицията, от тях 51 фенове на "Левски". 17 души са били ранени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама