Загинали туристи по време на бурите в Северна Гърция

06:50, 11 юли 19 / Свят 25 2362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бури и градушки убиха най-малко петима туристи в Северна Гърция късно в сряда, съобщиха от полицията в Гърция.

Чешка двойка е загинала, тъй като силни ветрове са преобърнали караваната им. Руски турист и синът му са били убити от паднало дърво, предаде БГНЕС.

Отломки от сграда са причинили смъртта на румънска туристка.

Обществената телевизия съобщи, че вероятно има още една жертва на бурите, които са се разразили в района на Халкидики близо до град Солун.

Няма сигнали за пострадали българи от бурята на Халкидики, съобщи Красимир Серафимов от българското консулство в Солун за Нова телевизия.

Единствено към 2,40 часа сутринта се обадила българка, която се интересувала дали ще се успокои времето, за да тръгне да се прибира. Заради бурята се наводнила стаята, в която е била и тя със своите близки се преместили в колата.

Консулството е готово да се отзове на всеки един сигнал, гарантира Серафимов. Телефонът е 00302310829210.

Сериозно засегнати от бурите са и районите на Комотини и Александруполис. Заради наводнени пътища бяха затворени за движение на автомобили изходите и входовете на Комотини.

По пътя за Ксанти има изкоренени дървета. Улиците на град Ясмос, който се намира в полите на Родопите, са се превърнали в реки от придошлите от планината води. Водите са повлекли и коли.

В района на Александуполис е валял силен град. Ледените зърна са унищожили реколтата и са изпотрошили стъкла на автомобили в района на курортното селище Макри.

Властите предупреждават населението за лошо време и в четвъртък, когато е обявен червен код за силни поривисти ветрове и обилни валежи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама