Мицотакис представи приоритетите на новосформираното правителство

19:10, 10 юли 19 / Свят 25 286 Topnovini
1
2
3
4

По време на първото правителствено заседание министър-председателят Кириакос Мицотакис заяви, че има пълно доверие в способността да бъде променена Гърция.

Той призова членовете на кабинета „да запретнат ръкави“ и да не губят от поглед поставените цели.

Кириакос Мицотакис положи клетва като министър-председател на Гърция

Премиерът представи 12-те основни приоритета на новосформираното правителство: силно развитие с много инвестиции и нови работни места, цените на недвижимите имоти, сигурност за гражданите, социална солидарност, по-добро образование, помощ за средната класа, защита на околната среда, качествено обществено здравеопазване, съвременна дигитална държава в услуга на гражданите, защита на правата на работещите, силно международно присъствие на Гърция.

Мицотакис обяви състава на новото гръцко правителство

Той заяви, че всеки един от министрите ще получи списък с целите на своето министерство, както и с нерешените въпроси и ангажиментите, поети от предишното правителство.

Едновременно с това ще бъде предоставена и програмата за дейностите до края на годината, както и шестмесечен план с инициативи. Освен това всеки министър ще трябва да впише в специален формуляр своите идеи и предложения преди представянето на правителствената програма в парламента.

Кириакос Мицотакис ще внесе законопроект за намаляване на данъците

Мицотакис допълни, че ще бъде създадена електронна система, която да проследява напредъка във всяка област.

Гръцкият премиер заяви, че не са достатъчни „добрите намерения и думите“, тъй като гражданите очакват реални действия и призова министрите да покажат заедно, че няма да бъдат „поредното правителство, което прилича на предишното“, а ще са наистина различни.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани