Стартират Областни консултативни съвети по плодове и зеленчуци в страната

07:30, 15 юли 19 25 1180 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От тази седмица започва провеждането на заседания на Областни консултативни съвети по плодове и зеленчуци в страната, съобщиха от министерството на земеделието, храните и горите.

От началото на месец юли се провеждат и заседания на Областните консултативни съвети по животновъдство.

Целта е да се осъществява оперативна връзка и по-добра комуникация между регионалните структури на Министерство на земеделието, храните и горите, животновъдите и производителите на плодове и зеленчуци по места.

Всеки производител, който има интерес по предложените теми, може да вземе участие.

По време на срещите се провежда дебат относно условията за допустимост по схемите за обвързано подпомагане за животни, плодове, зеленчуци и зеленчуци оранжерийно производство.

Популяризират се добрите практики и възможностите за развитие. Експерти от Областните дирекции „Земеделие“ оказват съдействие при кандидатстването по различни схеми за държавни помощи, както и за текущи и предстоящи приеми по мерките от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г.

Дневният ред на заседанията включва и изслушване на земеделските стопани по възникнали проблеми на местно ниво и предприемане на мерки за решаването им.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама