До началото на юли са събрани над 254 млн. лв. от електронни винетки

13:35, 10 юли 19 / Политика 25 872 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

До началото на месец юли имаме събрани над 254 млн. лв. от електронни винетки. Това каза заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков по време дебатите по Закона за пътищата, предава „Фокус“.

„Не се опитвате да прокарате тезата, че видите ли няма въведен тол, няма и приходи. Има и до момента ги преизпълняваме“, посочи още Нанков.

Над 184 хиляди е-винетки са продадени на румънски автомобили досега

По думите му планираните приходи от електронната винетка за 2019 г. до 16 август тази година са в размер на 240 млн. лв.

"Само до началото на месец юли имаме събрани над 254 млн. лв. от електронни винетки. Това не се дължи на занижените прогнози, а на факта, че колегите от Националното тол управление създават необходимата организация“, посочи още Нанков. Той подчерта, че този дебат е нямало да се състои, ако не е имало политическа воля за въвеждането на тол системата.

„Хората може да са забравили вашите мандати, но нека попитаме защо вие не въведохте тол системата. Наистина не е лесно. Вие добре си давахте сметка. Вие също имате представители, ваши партийни членове на браншови организации на превозвачите, те сами си дават ясна сметка колко труден е балансът между различните видове интерес“, добави Нанков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама