Протестиращи от ''Горубляне'' отново затвориха "Цариградско шосе"

19:45, 09 юли 19 25 1948 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Няколко десетки протестиращи от Инициативния комитет "Горубляне" отново затвориха Цариградско шосе на входа на София в 18,30 часа, съобщи БНР. 

Протестиращи от ''Горубляне'' отново затварят бул. "Цариградско шосе"

Това е втората поредна вечер на протест, след като протестиращите се заканиха да блокират изхода на София всяка вечер, докато исканията им не бъдат чути. 

Причината за недоволството е решението на Общината да изгради парк върху техни терени, както и булевард, който свързва кварталите "Младост" и "Дружба". Хората настояват за адекватно обезщетение при отчуждаването на терените им. 

И тази вечер полицията е взела мерки и отбива потока към изхода на София на светофара преди протеста. 

Жители на „Горубляне” блокират „Цариградско шосе”

''Търпението ни вече се изчерпва. Първото, което искаме, е да се въведе срок за обезщетяване за имотите, на които сме признати за собственици, но не са ни възстановени в реални граници. Това са земите под блоковете на социалистическите комплекси, в нашия случай това са "Младост" и "Дружба"'', обясни Янита Тарабанова от Инициативния комитет.

Другото искане на протестиращите е да се съкрати срокът по Закона за устройство на територията за принудително отчуждаване на частни терени за неотложни нужди на обществото. Според тях срок от една година е приемлив за всички.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама