"Левски" представи новите си екипи за сезон 2019/20

12:49, 09 юли 19 / Спорт 25 4085 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Отборът на "Левски" представи новите екипи за сезон 2019/20 в официалния фен магазин на „Герена“, предаде БГНЕС. На събитието присъстваха пресаташето на „сините“ Ивайло Йовчев, председателят на сдружение „Сини Сърца“ Илия Христов и четиримата футболисти на клуба, които презентираха фланелките – Николай Михайлов, Станислав Иванов, Хали Тиам и едно от новите попълнения Дени Алар.

„Фланелките, както виждате - белият екип, вратарският, е представен от Николай Михайлов, титулярният е представен от друга юноша на "Левски" - Станислав Иванов, третият е жълтият – Хали Тиам, а черният, който предизвика най-много дискусии сред мои приятели и фенове на клуба, е представен от новото попълнение Дени Алар. Вариантите на изписване на фланелките са два – ако не се лъжа, за първи път "Левски" ще играе свои мачове с изписани на български имена на екипите. Новият спонсор на "Левски" – Националната лотария (7777.bg), е изписан на фланелките“, каза пресаташето на „сините“.

Председателят на сдружение „Сини Сърца" Илия Христов – създател на музея, който ще бъде официално представен през септември, говори за историята на буквата „Л“ през годините и акцентира върху избора на "Левски" да се завърне към корените си с емблемата. „В последните години Левски използваше емблемата, която бе направена за 100-годишнината. За първи път буквата „Л“ се използва през 1924 г. в срещите с Ромкомит – светлосинята фланелка с тъмносиния кръг и вътре с бялото „Л“. Това тук е автентична емблема на буквата „Л“, запазена от 1919 г., направена от един от основателите на клуба Цветан Генев, познат като Цеко-Генерала. По-късно през 1957 г, след като Левски си възстановява автентичното име Динамо, отново си връща буквата „Л“ до обединението със Спартак София през 1969. Независимо от обединението, буквата „Л“ стои на емблемата, въпреки че е преплетена с буквата „С“. „Жълто-черното“ – това е цветът на първите екипи на Левски, които клубът купува през 1913-1914. Отвътре на фланелките може да видите първия печат на Левски – клубът се завръща към корените си. Фланелката, която виждате до мен, е автентична фланелка от сезон 1967-68 на легендата с номер 4 – Стефан Аладжов“, обясни той.

Титулярният екип на „сините“ бе представен от младата надежда Станислав Иванов, който на кратък брифинг коментира впечатленията си от новия екип и очакванията си за мача с Ружомберок в Словакия. „Велико е да си с титулярната фланелка, надявам се да оправдая очакванията, които ми се полагат. Харесва ми това, което е добавено към първия екип на Левски и цялата фланелка, като цяло. Ще видите в първия ни мач дали сме готови за новия сезон – тимът излиза винаги за победа. Аз винаги трябва да съм готов, така че когато треньорите ме пуснат, да се справя. Независимо че има един контуен и един наказан, всички трябва да са готови да помогнат. Трудно е, но ще направим всичко възможно, за да спечелим. Тепърва разучаваме съперника, ще го гледаме днес и утре, подготвяме се максимално добре и всичко зависи от нас“, завърши Иванов.

"Левски" гостува на словашкия "Ружомберок" в първи двубой от първия квалификационен кръг на Лига Европа в четвъртък от 19:30 часа. „Сините“ откриват впоследствие сезона си в Първа професионална лига с гостуване на "Дунав" (Русе) в понеделник от 20:30 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама