Разбиха миниоранжерии за отглеждане на канабис във Великотърновско

10:30, 09 юли 19 25 1243 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специализираната полицейска операция за противодействие на отглеждането и разпространението на наркотични вещества е проведена вчера на територията на Велико Търново и Горна Оряховица.

Операцията е осъществена от служители на сектор ''Противодействие на криминалната престъпност'' в ОДМВР – В. Търново и колегите им от РУ – В. Търново, под наблюдението на прокуратурата.

Извършени са претърсвания на имоти във Велико Търново, Горна Оряховица, селата Шемшево, Беляковец и Самоводене, както и на два леки автомобила, всички ползвани от 45-годишен мъж от областния град.

Открити са инсталация за отглеждане на марихуана, торове, почвена смес, 90 саксии със засети растения от рода на конопа и 1200 грама сушаща се листна маса, която при полеви наркотест е реагирала на канабис. В стопанска постройка към имот в с. Шемшево е намерена и иззета втора инсталация, 200 саксии със засети растения, с тегло на листната маса 35 кг и 1300 грама изсушени глави тревиста маса.

Общо са иззети над 40 кг канабис и близо 300 саксии с растенията.

Обитателят на имотите е задържан с полицейска мярка до 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство, а работата по документирането му продължава под ръководството на Районна прокуратура - В. Търново.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама