Осъдиха американец на затвор и глоба за кражба на лемур от зоопарк

09:40, 09 юли 19 / Свят 25 1293 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Младеж от Калифорния беше осъден след като призна, че се е промъкнал в зоопарк и е откраднал най-възрастния жив лемур от рядък вид, държан в плен в САЩ. Пред съдията младежът обяснил, че имал намерението да запази рядкото животно като домашен любимец, предава БГНЕС.

19-годишният Аквинас Касбар призна пред щатския съдия Андрю Гилфорд, че е използвал резачка за болтове, за да пробие дупка в заграждението за лемури и капуцини в зоопарка на Санта Ана и е откраднал 32-годишния пръстеновиден лемур Исак.

Според документите по делото Касбар изоставил животното в пластмасова кутия без вентилация пред хотел в Нюпорт Бийч, южно от Лос Анджелис. Той оставил бележка, в която се казва, че лемурът, който е в списъка на 25-те най-застрашени примати на планетата и чиято средна продължителност на живота е до 25 години, принадлежи на зоологическата градина и трябва да бъде предаден в полицията.

В крайна сметка Исак е бил върнат невредим в зоологическата градина.

Касбар е осъден на една година затвор и глоба от 100 хил. долара.

Според изданието „Scientific American”, само между 2 000 и 2400 пръстеновидни лемури(Lemur catta) живеят в момента в родния си Мадагаскар, което е 95-процентно намаление от 2000 г. насам.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама