Анонимен геймър с прозвището „Г-н Никой” се кандидатира за президент на Хърватия

17:20, 08 юли 19 / Свят 25 1251 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Анонимен геймър от Хърватия, представящ се с псевдонима „Господин Никой”, се кандидатира за президент на страната на предстоящите избори. Той качи обръщение към избирателите на своя Youtube-канал, в което се обявява за „най-положителния политик според харесванията в канала” и е решил по този начин да обяви своята кандидатура. В изпратеното до медиите съобщение лицето във видеообръщението му е скрито с цел да остане „Никой”.

Кампанията му ще протече под мотото „Да рестартираме Хърватия”, а главната цел е да „събуди” младите хора и да работи за решаването на проблемите им.

„За мен младите са единствената надежда за спасение на тази държава. Никой от кандидатите за президент не гледа на тях като на цяла представителна група, затова реших да изляза и публично да им изпратя съобщение. Въпреки че правомощията на президента са ограничени, смятам, че при съвременните комуникационни канали може и трябва да оказват натиск върху правителството и парламента с цел изпълнение на конкретни мерки, които ще възпрепятстват демографските катаклизми”, подчертава „Господин Никой”, предава БГНЕС.

От няколко месеца „Господин Никой” е оценяван като един от най-положителните политици в Хърватия и, според анкетите, заема челно място по одобрение. Подтикнат от своята популярност, „Господин Никой” смята, че е негово задължение и отговорност да се кандидатира за президент на Хърватия заради подкрепата, която има от гражданите.

Той твърди, че е пристрастен геймър, влюбен в планинарството и обещава да промотира градовете – паметници на културата. Роден е в Нин, женен е и има един син.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама