Представиха автомобилен симулатор за обучение на млади шофьори

16:00, 08 юли 19 25 1187 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Автомобилен симулатор за обучение на млади шофьори беше представен от Института за пътна безопасност. Устройството може да подпомогне подготовката на кандидатите преди полагане на теоритичен и практически изпит.

Симулаторите са с изкуствен интелект, имат гласов асистент и добра визуална картина. Те са успешно използвани в центровете за обучение в Германия.

Показват симулатори за кандидат-шофьори в София

"Симулаторите дават възможност да подобрим обучението. И мога да дам един пример - има градове, в които магистралата стои на 100-200 километра и самите курсисти не могат да бъдат обучавани да карат в реални условия на магистрала. Те, де факто, никога не са били обучавани на магистрала, докато симулаторът е една прекрасна възможност", каза Богдан Милчев, председател на Управителния съвет на института по Пътна безопасност, цитиран от БНТ.

"Това, което планираме за следващата година, е да разработим проекти, които са свързани с дигитализацията на професионалното образование. И в рамките на този проект по наука и образование за интелигентен растеж ще бъде дадена възможност да се закупува модерна техника и апаратура, в това число и подобни симулатори, каквито виждаме тук", заяви от своя страна Деница Сачева, зам.-министър на образованието.

Събитието е част от инициативата Седмица на пътната безопасност по пътищата в София.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама