Повече китайци даряват за благотворителни каузи по интернет

11:00, 08 юли 19 / Свят 25 824 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нарастващ брой китайци са готови да подкрепят благотворителни каузи, след като дигиталните технологии превърнаха филантропията в по-лесно и забавно занимание, сочи доклад на "Тенсент". В него се казва, че до месец май т. г. фондацията "Тенсент" е получила над 230 милиона дарения на стойност около 5,4 милиарда юана (около 786 милиона долара), предава Радио "Китай".

Създадена преди 12 години, с времето тя се спечели репутацията на най-лесно достъпния и надежден канал за дарения, като 9,78% от потребителите на интернет платформата ѝ са се включвали със средства в благотворителни каузи повече от веднъж.

Мнозинството от дарителите са млади хора, родени между 1980 и 1999 г., а броят на жените е 55%. Първите пет района с най-голям дял на даренията са Гуандун, Пекин, Дзянсу, Шанхай и Джъдзян. Даренията се правят по по-интерактивен и социално ангажиран начин, благодарение на развитието на мобилните разплащания и социалните мрежи. Например, някои компании даряват средства в зависимост от броя на стъпките, които потребители на дадени интернет приложения правят, което е привлякло над 920 милиона участници и са събрани над 990 милиона юана до края на юни.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама