"Дойче банк" обяви, че съкращава 18 000 работни места

19:51, 07 юли 19 / Икономика 25 338 Topnovini
1

"Дойче банк "(Deutsche Bank), най-голямата германска банка, обяви широкообхватни планове за преструктуриране на компанията, които се очаква да струват 7,4 милиарда евро (8,3 милиарда долара), предаде БТА.

"Дойче банк" ще съкрати 18 000 работни места до 2022 година, а това е една пета от персонала й.

"Дойче банк" съобщи новината след заседание на надзорния съвет. Финансовата институция допълни, че очаква загуби преди данъци от 500 милиона евро - и 2,8 милиарда евро след облагане - през второто тримесечие.

Банката допълни, че общите разходи по преструктурирането, което се очаква да приключи към 2022 година, ще бъдат 7,4 милиарда евро.

През май Кристиян Севинг, новият главен изпълнителен директор на "Дойче банк", заяви пред акционерите й, че е готов да направи "трудни орязвания", за да се подобри нейното затруднено финансово положение и да се повишат разочароващо ниските котировки на акциите й на фондовата борса.

"Преструктурирането ще доведе до намаляване на работните места при пълна заетост с 18 000 до 2022 година и така персоналът да бъде сведен до 74 000 души", се посочва в комюнике на банката. Целта на преструктурирането е да се намалят разходите с 6 милиарда евро и да се постигне рентабилност на дейността.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани