Великобритания дава над 22 млн. долара за борба с дезинформацията в Източна Европа

10:11, 07 юли 19 / Свят 25 1012 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

През следващите три години британското правителство ще отдели 18 милиона лири (22,5 милиона долара) за борба с разпространението на невярна информация в страните от Източна Европа и за подкрепа на независимите медии в страните от Западните Балкани, предаде ТАСС, цитирайки информация на неговата пресслужба.

Важно е да се създават условия за безпрепятствената работа на журналистите, подчерта британският външен министър Джереми Хънт преди планираната Глобална конференция за свободата на медиите, която ще се проведе на 10 и 11 юли в Лондон, предаде БТА.

"Предвид факта, че само 10 на сто от населението на света има достъп до свободни медии, фалшивите новини и дезинформацията продължават да подкопават и дестабилизират обществеността", предупреди Хънт.

"Целта ми на тази конференция ще бъде да работя с моите колеги, за да се договорим за начини на защита на свободата на медиите", както и да се подготвят наказателни мерки срещу тези, които се опитват да посягат на тази свобода, отбеляза британският външен министър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама