Арестуваха милионер, близък до двама президенти, за сексуално насилие

09:22, 07 юли 19 / Свят 25 902 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Богатият финансист Джефри Епстайн, който е вписан в регистър с извършители на сексуални посегателства, беше арестуван тази вечер в Ню Йорк по обвинения в трафик на хора с цел сексуална експлоатация, предаде Асошиейтед прес, цитирайки източници от органите на реда.

Епстайн е богат мениджър на хедж фондове, който някога беше приятел с бившия президент на САЩ Бил Клинтън, британският принц Андрю и сегашния президент на САЩ Доналд Тръмп. Снощи финансистът беше изпратен във федерален арест. Някои от обвиненията срещу него датират от предишното десетилетие.

Очаква се Епстайн да се яви пред съда в Манхатън в понеделник.

Арестът беше извършен след нов преглед на някога пазеното в тайна споразумение, което финансистът сключи с прокуратурата. През 2008 г. той се призна за виновен пред съда във Флорида по обвинения, че е подтиквал и доставял с цел проституция лица на възраст под 18 години. Споразумението сложи край на разследване, което можеше да доведе до доживотен затвор за Епстайн.

Вместо това той беше осъден на 13 месеца затвор и трябваше да плати обезщетения на десетки от някогашните си жертви. Освен това беше включен в регистър на извършителите на сексуални посегателства

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама