Дариткова: Субдисията не е единственият начин една партия да съществува

09:30, 06 юли 19 / Политика 25 1155 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Субсидията на една партия не е единственият начин тя да съществува", съобщи председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова пред bTV.

Валери Симеонов: Нямаме проблем да върнем надвзетата субсидия, не сме похарчили всичко за евроизборите

"Парите за партиите са те да имат възможности да си платят офиси и да развиват дейност, С промените даваме възможност общините да предоставят помещения на партиите, така че субсидиите не трябва да са водещи за политическия живот", допълни тя.

"БСП да прецизират своята дейност, щом не могат да върнат надвзетата субсидия", посъветва Дариткова. Според нея не се състоя качествен дебат за намаляването на парите за партиите.

Корнелия Нинова: Надвзетите пари ще ни бъдат удържани от следващата субсидия

"Вероятно ГЕРБ ще увеличи членския си внос, който в момента е два лева", допълни Дариткова.

"Политическите партии би следвало да чуват гласа на обществото, гласа на хората, защото ние се позоваваме на този глас – референдумът. Два и половина милиона български граждани прецениха, че политическите партии би следвало да се справят и да предлагат политики именно с такава субсидия“, каза още Дариткова.

На въпрос защо ГЕРБ обръща внимание на резултатите от референдум, проведен през 2017 г., Дариткова отговори: „Ние чухме гласа на хората още през 2017 г., когато направихме предложение решенията на референдума за мажоритарен избор и за субсидия от един лев да влязат в пленарна зала, само че тези предложения бяха отхвърлени тогава. Смятам, че трябва да се следи настроението на обществото към партиите. Ниската избирателна активност на последния европейски вот беше един такъв знак за нас“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама