Париж забранява туристическите автобуси в центъра

21:50, 05 юли 19 / Свят 25 1391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Френската столица Париж забранява туристическите автобуси в центъра на града. Управата на многомилионния мегаполис не иска големите, дизелови двигатели да замърсяват въздуха, предаде БГНЕС.

Жан-Франсоа Мартен от кметството в Париж казва за Ройтерс, че туристическите автобуси "заемат прекалено много място, пречейки на трафика и замърсяват въздуха".

Ще бъдат подготвени места за паркиране извън центъра на града, където ще трябва да спират автобусите.

До някои забележителности ще е възможно да се процедира както досега, автобусите да докарват туристите сравнително близо. Но това ще е позволено само ако има места за тях на специално разчертаните автобусни паркинги.

Кметството в Париж призова туристите да карат велосипеди

Париж чака депутатите да приемат нов закон, който да дава на кметската власт повече правомощия да налага употребата на велосипеди и електрически скутери.

Кметството на столичния град призовава туристическите гидове да се ориентират към организирането на велосипедни обиколки на Париж, както и пешеходни турове с инструкции чрез слушалки.

Група американски туристи смятат, че схемата трудно ще проработи и казват, че са се записали на туристическа обиколка, защото придвижването е по-лесно в организирана група.

"Ще трябва да предлагат някакви по-малки автобуси, защото градът е прекалено голям, за да бъде обиколен пеша. Особено по-възрастните хора не могат да изминават такива разстояния.", казва Нанси Бейтс от Минесота.

Миналата година туристическите посещения в региона Ил де Франс, в който е Париж, достигнаха рекордните 50 милиона души. Само от 2017 това е повишение с два милиона.

Франция е най-посещаваната страна в света, като през 2018 г. е посрещнала 89,4 милиона туристи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама