Парламентът прие промени в Закона за концесиите, свързани с морските плажове

10:00, 05 юли 19 / Политика 25 866 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Парламентът прие промени в Закона за концесиите, свързани с морските плажове, предава „Фокус“. Промените са внесени от Министерски съвет и за тях гласуваха 116 народни представители, „против“ 1 и „въздържали се“ – 30.

Парламентът ще обсъжда на първо четене промени в Закона за концесиите

С предлаганите в настоящия законопроект изменения и допълнения на Закона за концесиите се цели създаването на специална цялостна уредба на концесиите за услуга с обект морски плаж. Съгласно текстовете министърът на туризма извършва подготвителните действия за възлагане на концесии за морски плажове при условията и по реда на този закон.

Приетите текстове регламентират, че министърът на туризма ще може да внася в Министерския съвет предложения за възлагане на концесии за морските плажове. С промените министърът на туризма ще може да организира процедурите за определяне на концесионер, да сключва концесионните договори, да провежда процедури за отдаване под наем на морски плажове, да сключва наемните договори и да организира контрола по изпълнение на задълженията по сключените концесионни договори и договорите за наем.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама