Нина Ставрева: Плаж „Русалка“ е частен имот и събирането на такса е от компетенциите на собственика му

08:29, 05 юли 19 25 1959 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Плаж „Русалка“ е частен имот и събирането на такса е от компетенциите на собственика му. Това каза  за Радио "Фокус" Нина Ставрева, кмет на Община Каварна по повод ограничения достъп на туристи до плажа.

Единствената общинска собственост в района на комплекс „Русалка“ е пътят, който води към ваканционното селище, обясни тя, като уточни, че той приключва на метри преди поставената бариера.

Активите, разположени във ваканционното селище – хотелите и къщите за настаняване, са собственост на фирми, а самата земя е частна държавна собственост на Държавен горски фонд. Още през 2007 година е издаден акт за такава държавна собственост, която се управлява от министъра на земеделието, храните и горите. Продължават съдебните спорове между държавата и собствениците и онова, което ни е известно е, че до окончателното произнасяне на последната съдебна инстанция действията по отношение на имота са ограничени“, обясни Ставрева.

Тя каза още, че Община Каварна търси алтернатива за осигуряване на транспортни връзки с републикански и местни пътища, както и пешеходни и велосипедни алеи до плажовете. Процесът обаче е дълъг и няма да има решение на проблема за този туристически сезон, добави кметът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама