Спецсъдът върна делото срещу Митьо Очите на Специализираната прокуратура

18:45, 04 юли 19 25 1268 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специализираният наказателен съд прекрати съдебното производство и върна делото срещу Димитър Желязков- Митьо Очите на Специализираната прокуратура, която трябва да отстрани допуснатите многобройни процесуални пропуски и несъответствия.

Това обяви председателят на съдебния състав в края на продължилото повече от 9 часа разпоредително заседание, предаде БГНЕС.

Съдът ще заседава по делото срещу Митьо Очите

Според съдията те могат да бъдат отстранени, но само в досъдебната фаза.

По думите на магистратите съществено нарушение е допуснато спрямо Димитър Желязков – Очите по отношение на повдигнатите му обвинения.

„Той е екстрадиран у нас от Турция с Европейска заповед за арест, в която фигурират определени престъпления, за които той може да бъде съден, а именно ръководене на организирана престъпна група и 3 палежа. В обвинителния акт обаче фигурират обвинения за разпространение на наркотици и изнудване чрез заплахи, за които той не може да бъде съден към момента. Затова специализираната прокуратура трябва да поиска разрешение от съседката ни“, заяви председателят на съдебния състав.

Нарушения и пропуски има и по отношение на останалите 12 души, които са привлечени към наказателна отговорност.

Според съдията липсва описание на функциите им в организираната престъпна група, както и описание на това, в какво се изразява тяхното участие. Също така не е ясно как е определен размерът на имуществените вреди и какви точно са те.

„Съдът беше абсолютно прав. Той повтори доводите, които изложихме по време на заседанието. Обвинителният акт ще определя рамките, по които ще се защитаваме и той трябва да е ясен. Съжалявам, но е хубаво прокурорите да четат. Все пак видяхте четирима прокурора. Би трябвало капацитетът им да е достатъчен“, коментира пред агенцията ни адв. Иво Найденов.

Според него сега държавното обвинение ще протестира решението на спецсъда.

Мерките на задържаните останаха без промяна, тъй като според съдията към този момент няма основания те да бъдат изменени.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама