СУ открива третата световна конференция ''Разбиване на организираната престъпност''

07:50, 05 юли 19 25 976 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 5 и 6 юли 2019 г. Софийският университет ще бъде домакин на Третата световна конференция „Разбиване на организираната престъпност: идентификация, анализ и противодействие“, организирана от Европейския консорциум за политически изследвания (ECPR), съобщиха от университета.

На официалното откриване на конференцията, което ще се състои днес в 9.00 часа в Аулата на Ректората на Софийския университет, ще присъства министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

ECPR обединява изследователи и преподаватели от най-престижните университети и изследователски центрове в Европа, високопоставени служители в службите за борба с организираната престъпност и асоциирани членове от целия останал свят.

Предишните две конференции се проведоха в Неапол, Италия (2015) и Бат, Великобритания (2017).

Участие в конференцията в София са потвърдили над 60 участници от всички континенти, които ще представят последните върхови постижения в научните изследвания върху противодействието и превенцията на организираната престъпност.

Участие ще вземат и представители на академичните среди, студенти, неправителствения сектор и държавната администрация от Република България. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама