Намалява броят на наказателните процедури на ЕК, открити срещу България

15:40, 04 юли 19 25 742 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Броят на новообразуваните от Европейската комисия наказателни процедури срещу България намалява през миналата година. Това сочи годишният доклад за прилагането на европейското законодателство, представен днес. 

Миналата година срещу нашата страна са били открити 18 нови процедури и това е най-малкият брой от 2014 г. насам. За сравнение през 2014 г. са били открити 41 процедури, през 2015 г. - 20, през 2016 г. - 27 и през 2017 г. - 26, показват данните. Миналата година срещу нашата страна е имало 60 неприключили процедури, половината от които са били за бавно въвеждане на европейското право в националните закони.

От новооткритите процедури срещу нашата страна най-много (по четири) са свързани с данъчното облагане и митниците, и с миграцията и вътрешните работи. По три процедури има в областите на вътрешния пазар, промишлеността, предприемачеството; на правосъдието и потребителите; на здравеопазването и безопасността на храните. По две са процедурите в областите на превозите, далекосъобщенията, околната среда, финансовата стабилност и финансовите услуги. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама