Корнелия Нинова: Бих искала да задам пет въпроса към петима депутати

14:19, 04 юли 19 / Политика 25 1051 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Бих искала да задам пет въпроса към петима депутати: Мустафа Карадайъ, Делян Пеевски, Йордан Цонев, Валери Симеонов и Христиан Митев. И към г-жа Менда Стоянова, която подкрепя тези текстове“. Това заяви председателят на ПГ на „БСП за България“ Корнелия Нинова от трибуната на Народното събрание, съобщиха от пресцентъра на БСП. 

Нинова към управляващите: Пускате бизнеса в политиката

Нинова уточни, че въпросите й са принципни, а не само към ГЕРБ. Нинова попита- ще имат ли право фирми, които имат задължения към бюджета на България, да спонсорират партии, които управляват в момента България. „Второ, ще имат ли право фирми, които получават обществени поръчки, да спонсорират партии, които участват в управлението на страната и раздават обществените поръчки? Трето, ще могат ли фирми, регистрирани в офшорни зони, да финансират партии в България? Четвърто, ще могат ли религиозни юридически лица – български и чужди, да финансират български партии? И пето - ще могат ли неправителствени организации – български и чужди, като юридически лица с нестопанска цел, да финансират български партии“, попита още Нинова.

Тя констатира, че не вижда никой от вносителите на тези текстове в залата, освен Валери Симеонов и не вярва, че той ще се наеме да отговаря от името на вносителите. „Все пак, искам някой да отговори на тези въпроси. От отговорите ще стане ясно за какво става дума в тези предложения по закона“, заключи Нинова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама