Плевен купува електробуси за индустриалната зона на града

14:30, 04 юли 19 25 1340 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Общинският съвет /ОбС/ в Плевен даде съгласие общината да кандидатства с проект за нови електробуси, като плановете са те да обслужват предимно линии в индустриалната зона на града. Това заяви Мартин Митев - председател на ОбС в Плевен, предаде БТА.

Проектът цели да се намали замърсяването на атмосферния въздух в най-големия град в Северозападния район, да се намали шумът и да се пести енергия. Финансирането се очаква да стане по ОП "Околна среда 2014-2020 г." като проектът предвижда Плевен да получи 15 млн. лв. за 14 електробуса, зарядни станции и обслужваща техника, уточни Митев.

"Имаме сигнали от представители на бизнеса в индустриалната зона на града, че нямат удобен градски транспорт. За тези маршрути не се явяват кандидати при обявени търгове. От години има проблем, който се надяваме да решим с проекта", коментира Митев.

Той посочи, че с новите електробуси ще бъдат подобрени и транспортни връзки между отделни квартали на Плевен. Митев допълни, че ОбС е приел второ решение, с което пряко възлага тази обществена услуга за превоз на пътници на общинската фирма "Тролейбусен транспорт".

Очаква се до края на годината проектът да бъде одобрен и с неговото изпълнение Плевен да въведе 100 процента екологичен градски транспорт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама