Франк Лампард застава начело на "Челси"

12:50, 04 юли 19 / Спорт 25 1230 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Франк Лампард е новият мениджър на "Челси", съобщиха от клуба. Легендата на „сините" подписа договор за три години.

Той ще замени на поста Маурицио Сари, който пое "Ювентус". Лампард ще има трудната задача да води тима след наложено трансферно ембарго за 12 месеца и напускането на звездата Еден Азар в посока "Реал". През изминалата кампания той беше начело на "Дарби Каунти" в Чемпиънщип.

„Всеки знае за любовта ми към този клуб и историята, която споделяме. Напълно фокусиран съм върху новата си роля тук и подготовката ни за предстоящия сезон", коментира 41-годишният англичанин. „Тук съм да работя здраво и да върна предишните успехи на клуба. Нямам търпение да започна", каза още Лампард.

Лампард ще има задачата да изгради нов "Челси" и да залага на все повече играчи от школата на клуба. Той ще работи редом до бившия си съотборник в клуба Петер Чех, който прекрати кариерата си в края на миналия сезон и бе назначен за технически директор.

Помощник на Лампард ще бъде досегашният му такъв в "Дарби" - Джоди Морис, а кондиционен треньор Крис Джоунс. Очаква се в неговия щаб да влязат още Еди Нютън и Джо Едуардс - и двамата част от академията на клуба.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама