Бащата, който хвърли сина си от мост, не можел да се грижи за него

12:09, 04 юли 19 25 2437 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мъжът, който хвърли детето си от мост, изпитвал затруднения да се грижи за малкия, след като жена му избягала от него на 20-ти юни. Така 31-годишният Дилян Мариянов обяснил решението си да хвърли от моста в Янтра 4-годишния Дариел.

Баща хвърли детето си от мост край Габрово, заплаши да сложи край на живота си

Зверството е извършено още в нощта срещу сряда. Самият Дилян се е обадил на телефона на оперативен полицай от областната дирекция в Габрово, но не да признае какво е сторил, а да съобщи, че възнамерява да се самоубие, като също скочи от моста, разказа старши комисар Борислав Муеров, шеф на ОДМВР, цитиран от "24 часа".

Неадекватният баща първо твърдял, че момчето само е паднало от виадукта, но после е направил самопризнания.

Психиатър за трагедията в Габрово: Тук става въпрос за завършен психопат

Повдигнато му е обвинение за убийство на детето му по особено жесток начин. Следобед в съда ще се гледа искането на прокуратурата за задържане под стража.

Той е криминално проявен за кражба и средна телесна повреда, за което е лежал осем месеца в затвора в Ловеч. С майката на сина им Поля били заедно от осем години. В края на юни жената избягала от семейното жилище. Само една нейна приятелка знаела къде е и дори майка й я обявила за издирване в полицията.

Пред съдия заявила, че е била жертва на домашно насилие. Не е подавала сигнали до институциите, защото Дилян я заплашвал, че ще я убие и че ще и отнемат детето, обясни окръжният прокурор на Габрово Надежда Желева.

Тепърва ще се търсят документи от областната болница, които да докажат, че е получавала телесни повреди от мъжа насилник.

Дилян Мариянов не е освидетелстван за психични заболявания. Няма данни и в нощта на трагедията да е бил под въздействие на наркотични или упойващи вещества.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама