Николай Ненчев: Прокуратурата оказа натиск върху мен

10:00, 04 юли 19 25 1137 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бившият министър на отбраната Николай Ненчев е бил подложен на натиск по време на делото срещу него за ремонта на изтребителите МиГ-29. Това каза самият той по време на участието си в сутрешния блок на bTV.

Оправдаха бившия военен министър Николай Ненчев

„Аз имах един изключително тежък мандат, защото реших с цялото си основание да се противопоставя на системата. Виждах корупционните практики, виждах всичко онова, което се случва. Оказа се, че сме една подчинена държава и в частност Министерството на отбраната е изцяло подчинено на различни корпоративни интереси и зависимости. В този смисъл – на руската компания РСК „МиГ". Обвиниха ме за това, че съм нарушил интересите на РСК „МиГ” и на Русия. Защитавах интересите на България”, коментира Ненчев.

Той добави, че няма доверие на главния прокурор Сотир Цацаров и че мандатът му е бил „напълно пропилян и без никаква ефективност”.

В сряда Софийският градски съд оправда бившия военен министър, след като прокуратурата поиска 8 години затвор. Съдът реши, че Ненчев е изпълнил служебните си задължения,  договорът за ремонт с Полша е бил по-изгоден от този с Русия, а политическите решения не са в неговите правомощия.

Попитан дали според него решението на съда ще бъде обжалвано, Ненчев отговори, че е „твърде вероятно”.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама