В края на август представят мерки за подкрепа на организирания туризъм

20:20, 03 юли 19 / Политика 25 543 Topnovini
1
2

Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с кметовете на община Бургас Димитър Николов и на община Варна Иван Портних.

Поводът беше представяне на проучване и разработени модели за подкрепа на организирания туризъм, чрез който да бъде увеличен притокът на още туристи за дестинация България, съобщиха от Министерството на туризма.

''Приемането на подобни мерки би имало ключово значение за гарантиране на стабилен туристопоток в среда на изключителна конкуренция в региона и силна пазарна динамика'', заяви министърът.

От авторитетната компания „Ърнст енд Янг“, която разработва модела по инициативата на министерството, представиха анализ за очакваните резултати от прилагането на такива мерки в партньорство с местната власт.

Разработени са няколко варианта, но и най-консервативният модел показва отличен ефект от мерките за стимулиране на организирания туризъм.

Пилотният проект е подготвен след проучване на опита на конкурентни на България туристически държави, стана ясно на срещата.

''Мерките ще бъдат представени в края на август, идеята е пилотният проект да задейства първо по Черноморието, а след това обхватът му да се разшири'', каза министър Ангелкова.

Кметът на община Бургас Димитър Николов изрази удовлетворение от мерките, които се подготвят за подпомагане на туристическия бранш, и заедно с кмета на община Варна Иван Портних заявиха подкрепата на местните власти, тъй като туризмът е изключително важен за развитието на морските общини.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Как се предпазвате от грипа?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 14 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.