Съдът в Мадрид оневини Сандро Росел

19:50, 03 юли 19 / Свят 25 975 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Националният съд в Испания оневини бившия президент на Барселона Сандро Росел по обвинение в пране на пари, съобщиха от съда.

Росел, който прекара 21 месеца в затвора по време на делото, беше обвинен в „пране на пари в огромни размери“ от близо 20 млн. евро, свързани с телевизионни права и спонсорски сделки в Бразилия.

Пуснаха от ареста бивш президент на "Барселона" заради футболния мач

През април, съдът в столицата Мадрид, който разрешава големи финансови казуси, обвини 55-годишния бивш президент на каталунците заедно с жена му и още четирима души. Тогава, съдът заключи, че „след оценка на уликите, предоставени по време на съдебния процес, обвиненията не били доказани“, което предизвикало прокурорите да обжалват решението.

Днес беше окончателно решено, че Росел е оневинен по случая.

Семейство Росел бяха обвинени в прикриването на пари, законно придобити от Рикардо Тейшейра, бившият президент на Бразилската футболна конфедерация, за телевизионните права за излъчването на приятелските мачове на Бразилия. Росел преди живееше и работеше в южноамериканската страна, където създаде бизнес взаимоотношения.

Барселона отричат за действия на бившия им президент

Той беше заподозрян и в получаването на пари като част от спонсорството на Найк с бразилския национален отбор. Росел беше президент на Барселона между 2010-2014, когато напусна след съмнителни трансферни сделки, докарали Неймар от бразилския Сантос. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама