Twitter официално въведе отделни правила за политици

12:00, 03 юли 19 / Свят 25 1088 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Социалната мрежа Twitter въведе отделни правила за политици, съобщиха от компанията в края на юни.

Новите критерии на практика изключват коментарите на политически фигури от общите условия за използване на социалната мрежа, като влизат в графа “мнение от публичен интерес”.

“В миналото ни сме позволявали на единични профили да нарушават правилата на социалната мрежа, след като сме преценили, че те са от публичен интерес. Но правилата не бяха достатъчно ясни”, пишат от компанията.

Западни медии дават пример с туитовете на американския президент Доналд Тръмп, които многократно са нарушавали правата за използване на социалната мрежа. До момента от компанията оправдаваха действията си с това, че тези публикации са с “новинарска стойност”. С новите правила политически фигури, включително и кандидати за политически постове, които са проверени от компанията и имат над 100 хил. последователя са изключени от общите правила на Twitter.

Всяка публикация на политическа фигура, която нарушава общите правила на социалната мрежа, няма да бъде премахвана, а ще бъде скривана от съобщение. В него от компанията ще предупреждават кое точно правило е нарушено и ако, като потребител, сте съгласни да го прочетете – тогава ще ви отведе до въпросната публикация.

“За да бъдем в полза на обществото, ние предоставяме възможност на всеки да говори за това, което му се струва важно, което е от особено значение за политически фигури. Политическите лидери имат разнообразно влияние и понякога това, което казват може да предизвика остър дебат. Нашите услуги ще позволят на хората да отговарят директно на своите лидери и да ги държат отговорни за казаното”, коментираха от Twitter.

Технологични анализатори алармират, че новите правила на социалната мрежа могат да доведат и до злоупотреби с положение.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама