Aрестуваха мъж, измамил стотици жени в Tinder

09:10, 03 юли 19 / Свят 25 1160 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Арестуван е израелски гражданин, обвинен в измама, известен в медиите като "измамникът от Tinder”, съобщи полицията в Гърция. Мъжът е мамил стотици жени от Европа в Tinder – популярен сайт за запознанства.

"28-годишен израелец беше арестуван на международното летище в Атина, докато се е опитвал да напусне страната", съобщи полицейски източник пред АФП.

"Той е пътувал с фалшив израелски паспорт. Бяхме в контакт с Интерпол, за да потвърдим самоличността му. Имаше международна заповед за задържане от Израел по обвинения за измама, кражби и фалшификация", добави източникът.

"Неговата самоличност беше потвърдена от Интерпол в понеделник. Започнали са процедури за екстрадиция на задържания в Израел бяха започнати", каза официален представител на полицията.

Заподозреният е бил описан от гръцките медии като Саймън Хают, на 28 години, предполагаем мошеник, който мамил жени на сайта за запознанства Tinder.

Според норвежкия вестник „Verdens Gang”, заподозреният се е представял като син на израелски мултимилионер и е измамил жени от Норвегия, Финландия и Швеция за стотици хиляди долари, с които е финансирал охолния си начин на живот.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама