Ивайло Калфин: Всичко е възможно на този етап от преговорите за шеф на ЕП

16:39, 02 юли 19 / Политика 25 969 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Всеки един от тези постове, които се обсъждат в момента имат  своята голяма тежест и голямо влияние в ЕС. Ако Българин попадне на един от тези посове, има огромни шанс да остави името си на един успешен представител, който и да е той.

Това коментира Ивайло Клафин по Нова Телевизия.

POLITICO: Обсъждат Сергей Станишев за председател на Европейския парламент

По думите му Сергей Станишев има сериозни противоречия със сегашното ръководство на БСП, но това няма нищо общо с неговата европейска позиция.

,,Всичко е възможно на този етап", каза Калфин.

По думите му на този етап от преговорите се говори само за принципни въпроси, свързани само с това от кое политическо семейство да е председателят на ЕП.

,,Което име и да се появи, не е заради програмата на човека, а за да се запълнят кутийките. Това е много сериозен упрек", каза Калфин.

Ивайло Калфин: Председателят на ЕК трябва да има опит в изпълнителната власт

Очаква се до тази вечер да е ясно решението на лидерите. Кандидатурите трябва да бъдат подадени в европейския парламент, който в сряда ще гласува председателя си. Една от версиите за вероятното председателство на Сергей Станишев на европейския парламент е, че той би разделил мандата от 5 на 2,5 години с Мамфред Вебер, който беше е водещият кандидат на ЕНП.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама