Наградиха медалистите от Европейските игри в Минск

16:34, 02 юли 19 / Спорт 25 1136 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Спортният министър Красен Кралев награди състезателите от бокса, женската борба, спортната стрелба и аеробиката, както и техните треньори за успехите им на Европейските игри в Минск. В беларуската столица българските спортисти спечелиха 18 медала - 3 златни, 7 сребърни и 8 бронзови. Това е с 8 повече, отколкото на Игрите в Баку през 2015, когато нашите състезатели завоюваха 10 отличия - 1 златен, 4 сребърни и 5 бронзови.

Кралев поздрави лично всеки от медалистите и им пожела още по-големи бъдещи успехи. Състезателите споделиха впечатленията си от протичането на състезанията в беларуската столица и благодариха на министъра за уважението и подкрепата. Кралев проведе разговори с всеки от спортовете поотделно и се запозна с протичането на подготовката на атлетите ни за предстоящи големи първенства и Олимпийските игри в Токио през 2020. Той ги увери, че могат да разчитат на съдействие от страна на ММС за всичко, от което имат нужда, за да могат да тренират пълноценно и да представят България по най-добрия начин на бъдещите спортни форуми, предаде БГНЕС.

На Европейските игри в Минск боксьорите ни спечелиха пълен комплект медали. При жените титла в категория до 57 кг завоюва Станимира Петрова, а бронз за България донесе Габриела Димитрова при 51-килограмовите. В мъжкия турнир, който бе със статут на европейско първенство, Даниел Асенов спечели сребро в кат. до 52 кг, но беше ощетен от съдиите. Преди 4 години в Баку боксьорите ни останаха без отличия. На българските боксьори им предстоят спортни подготвителни лагери за предстоящите европейски и световни първенства, които ще се проведат през август и септември.

Женската борба отново се представи на ниво и донесе 3 медала, както бе и през 2015. Мими Христова спечели сребро в категория до 57 килограма, Миглена Селишка завоюва бронз при 50-килограмовите, а София Георгиева (кат. до 68 кг) остана също с бронз. Няколко секунди не достигнаха на световната и европейка шампионка Тайбе Юсеин да спечели още един бронз за нашата страна.

Антоанета Бонева спечели 2 медала в спортната стрелба – бронз на 10 м. въздушен пистолет и на 25 м. пистолет. На Игрите в Баку българката има сребро на 25 м. пистолет.

Изключително добро представяне и на групата ни в аеробиката. Антонио Папазов, Тихомир Баротев, Ана-Мария Стоилова, Ивелина Лукаки и Дарина Пашова завоюваха сребърното отличие, като много малко не им достигна за първото място. С отличието в Минск българската аеробика записа нов връх в своето развитие, което през последните години е свързано със все по-нарастващата популярност и успешна работа в този спорт у нас. Това е първо участие на отбора на Европейски игри, тъй като на Игрите в Баку България нямаше спечелена квота.

На срещата, която министърът проведе с медалистите по аеробика, стана ясно, че ММС ще осигури нова настилка за спортна зала „Дунав“ в Пловдив, където националният отбор по аеробика води своята подготовка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама