Обявен е конкурс за 30 вакантни длъжности за лекари в структурите на ВМА

14:55, 02 юли 19 25 1266 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Със заповед на министъра на отбраната е обявен конкурс за 30 вакантни длъжности във Военномедицинска академия (ВМА) за приемане на военна служба на лица, завършили граждански висши училища в страната и в чужбина, съобщиха от ВМА.

Обявените места са за лекари, като има свободни позиции в няколко клиники – в София, Варна, Плевен, Сливен. Търсят се и медици за медицински пунктове на няколко военни формирования в страната.

Две от свободните позиции са за лекари по дентална медицина, а една – за очен лекар. Търсят се още хирург, ортопед, анастезиолог.

Конкурсът ще се проведе на два етапа - изпит по физическа подготовка по Единния армейски тест и събеседване с кандидатите. Заявления за участие се подават лично и писмено до началника на ВМА чрез структурите на Централно военно окръжие до 16 август 2019 г.

Сред изискванията за кандидатите са: да притежават образование, съответстващо на изискванията на длъжността; да не са по-възрастни от 40 години; да са годни за военна служба; да не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер, независимо от реабилитацията и срещу тях да няма образувано наказателно производство за умишлено престъпление от общ характер; да нямат друго гражданство; да не са освобождавани от военна служба поради наложено дисциплинарно наказание „уволнение” и др. На военна служба могат да се приемат и лица, изпълнявали военна служба (кадрова военна служба), които отговарят на условията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама