Промените в климата налагат институциите да се координират максимално при бедствия

13:01, 02 юли 19 25 927 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Трябва да си дадем ясна сметка, че промените в климата налагат институциите да се координираме максимално при стихийните бедствия, пожари и наводнения. Това каза директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ към МВР главен комисар Николай Николов по време на учение в ситуация на буря, предава  „Фокус“.

„Всичко това изисква от нас три прости неща и те са разписани в Закона за защита при бедствия. На първо място, е необходима превенция, тоест да премахнем предпоставките, които можем. На второ място, трябва да се подготвим добре. И накрая да създадем такава организация, която да координира възможните сили, които са на терен. Не е по силата на никоя организация, било то и МВР, сама да реши въпросите с бедствията“, заяви главен комисар Николай Николов.

След отминаване на бедствието, трябва максимално бързо животът да се възстанови и то по възможност по-добре. Именно за това и днес бяхме свидетели на такова учение, за да може да подготвим екипите ни, които са най-ценният капитал в един такъв случай“, каза още той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама