Жълт код за опасно време в цялата страна

07:15, 03 юли 19 25 1238 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В сряда ще бъде слънчево, около и след обяд горещо. Жълт код за опасно време и горещини е обявен в цялата страната. Максималните температури отново ще достигнат 34-39 градуса, в отделни райони и по-високи. По-късно след обяд над северните и планинските райони ще се образуват купести облаци, на отделни места и купесто-дъждовни и ще превали краткотраен дъжд. Възможни са локални гръмотевични бури и градушки. Вятърът ще е слаб от северозапад, в източните райони от юг.

По Черноморието ще бъде слънчево и горещо. Ще духа характерен бриз. Максималните температури ще са 30-33 градуса. Температурата на морската вода е 26-28 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, а до полунощ на места ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб, предимно от изток-североизток, привечер ще се ориентира от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 29 градуса, на 2000 метра - около 22 градуса.

В четвъртък и петък над много райони ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Очакват се локални интензивни валежи и градушки. Температурите ще се понижат и максималните в петък ще бъдат между 27 и 32 градуса.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама