,,Сън": Британците не искат да почиват в Испания, избират Турция, Египет и България

12:14, 02 юли 19 / Свят 25 973 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Британският таблоид „Сън“ пише, че все повече британци се отказват от лятна почивка в Испания, предпочитайки по-евтини дестинации като Турция, Египет и България. Посещенията на британци в България са се удвоили от 1994 година насам.

Последните данни показват, че почти 20 процента от хотелските стаи в такъв типично британски курорт в Испания като Бенидорм са празни този месец.

Това потвърждава изнесените по-рано данни от „Сън“, че британците загърбват испанските курорти за сметка на Турция и Египет, въпреки опасността от терористични атаки, както и България. Освен някои чисто икономически фактори, като Брекзит например, една от другите причините за отлива се крие в новите строги мерки на испанските власти срещу поведението на британските туристи, прочути с буйното си пиянство, предава БНР.

Хотелиерите постоянно се оплакват от пияни британци, които обиждат персонала и другите летовници и нанасят материални щети. Тези, които са регистрирани за агресивно поведение и побои, вече не се допускат в курортите.

Конкретно за България „Сън“ пише, че потокът от туристи се е увеличил двойно след 1994 година и тази тенденция изглежда ще се запази след като за 2019 година има 16 процента повече резервации, отколкото за предишната година. Особено популярен е Слънчев бряг с даваната пълна свобода на британските туристи, за което „Сън“ помести богато илюстрирана статия преди седмица.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама